BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

петак, 10. јул 2009.

Merdes Palas -Antalija




Potrebno je pola sata da se u gondoli preplovi bazen, a velnes centar ima sobu punu snega. Kupatila na podu imaju ogledala ukrašena čistim zlatom. Luksuzni “The Mardan Palace Hotel” otvoren je u turskoj pokrajini Antaliji i već je proglašen najvećim i najskupljim hotelom u Evropi. Ruski milijarder Telman Ismailov nije štedeo na uređenju hotela. Turski hoteli svoju ionako bogatu ponudu povećali su megalomanskim projektom raskošnog Mardan Palasa na kojem bi im pozavideli i prebogati arapski šeici. Luksuzni hotel namenjen je onima sa izrazito dubokim džepom. Ruski milijarder je u ovaj projekat uložio oko milijardu i po evra, a luksuz je vidljiv na svakom koraku i u svakom detalju. Hotel ima 560 soba i dva kraljevska apartmana u čijem su sklopu i privatni bazeni. Noćenje u apartmanu košta preko 13.000 evra, a u hotel je utrošeno 2.500 tona zlata, 500.000 kristala i 23.000 kvadratnih metara najfinijeg italijanskog mermera.


Otvaranju hotela prisustvovali su Šeron Stoun, Ričard Gir, Maraja Keri, Paris Hilton i brojni drugi, a pio se šampanjac Mouton Rothschild. Zvanice su zabavljali Tom Džons i Maraja Keri, koja je navodno samo za ovaj nastup dobila milion dolara. Svi gosti su u Antaliju dovezeni privatnim avionom, a za svoje pojavljivanje su dobili i pozamašne iznose.Putovanje gondolom sa obale na obalu bazena traje pola sata. Čaša šampanjca u ovom carstvu luksuza i hedonozma košta oko 30 evra, toaleti se kontrolišu daljinskim upravljačem, a gosti biraju posteljinu i jastuke u zavisnosti od željene tvrdoće punjenja iz “menija jastuka” koji se nalazi pored svakog kreveta. Privatna plaža napravljena je od 9.000 tona svilenkasto belog peska dopremljenog iz Egipta.


Ogroman bazen prostire se na površini od preko dva hektara, a sa jedne na drugu stranu gosti se mogu prevesti u gondoli za šta je potrebno pola sata. U sredini bazena nalazi se podvodni akvarijum sa 2.400 riba, uključujući i morske pse pa se doslovno može plivati među ribama, doduše sa druge strane stakla. U hotelu se nalazi jedanaest restorana koji predstavljaju različite svetske kuhinje. Italijanski restoran, smešten pored vode, opremljen je porcelanskim posuđem sa potpisom prestižnog Hermesa. Samo je to fino posuđe vredno preko milion i po evra.


0 коментара: