BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

петак, 10. јул 2009.

Drina

Reka Drina je oduvek privlačila čoveka, baš zbog toga što je „opasna”, krivudava, brza, hladna, a toliko lepa da joj je teško odoleti.

Mesto gde se slavni holivudski glumac Robert de Niro zaljubio u ovu reku pa je, kako kažu, svojoj kćerki dao ime Drina, nazvano je Sunčana reka. Sportsko rekreativni kompleks nadomak Loznice i Banje Koviljače, na reci Drini u Gornjoj Koviljači, pored magistralnog puta Šabac-Loznica-Zvornik, stvoren je za uživanje, odmor i oslobađanje od stresa.


Ovde je moguće boraviti i duže u kućicama za smeštaj gostiju (50 mesta) koje su dobile imena po poznatim ličnostima koja su ovde boravila, a svakako je najatraktivnija ona u kojoj je boravio slavni glumac, pa je i jedna ulica u naselju dobila njegovo ime. Pored kućica za smeštaj gostiju tu je i Nacionalna kuća sa 135 mesta, letnja bašta, otvoreno ognjište i pečenjara, letnjikovac, biznis sala (100 mesta), uređena drinska obala sa šljunkovitom plažom, tereni za sport i rekreaciju, ergela sa nekoliko konja i jednim magarencetom. Tu su sportski tereni za fudbal, odbojku na pesku, košarku i tenis, a moguća je i obuka. Ovde ćete pronaći razonodu uz badminton, stoni tenis, zabavni park za decu, školu jahanja i jahanje na duge staze pored reke i po obližnjim planinama Gučevo i Goranja, staza za džoging (duga 5000 metara) i pilates program. Ovde je moguće skupljati lekovito bilje i brati gljive uz pomoć dobrih poznavalaca, ali i doživeti planinsku avanturu uz vodiča. Svakodnevno je moguće organizovati i izlete: spust Drinom, vožnja čamcem, vožnja fijakerom, nordijsko skijanje (zimi), vožnja džipovima i biciklima, ali i letenje paraglajderom, izleti iznenađenja. Za ljubitelje lova i ribolova ovde postoje idealni uslovi.

0 коментара: